Patroon 1

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 22:30

Geef je kerstballen een tweede leven. In een paar weken tijd haken wij heel onze kerstboom vol. Doe jij ook mee? Iedere week probeer ik 1 a 2 patronen online te zetten. Mijn doel is om half december een mooie kleurrijke volle kerstboom te hebben. 

Benodigdheden:

Haaknaald 3,5
7 kleuren katoen
Kerstbal +/- 7 cm 

Haakpatroon: 

Haak 4 losse en sluit deze met een halve vaste tot een cirkel. 

Toer 1. (donker groen)  Haak 3 losse (1e stokje) en daarna 11 stokjes in dede cirkel en sluit de cirkel met een halve vaste.

Toer 2. (rood) Haak 3 losse (1e stokje) en een stokje in de eerste steek. Haak nu in elke steek 2 stokjes en sluit de cirkel met een halve vaste.

Toer 3. (lichtroze). Haak 3 losse (1e stokje) (tussen de 1e en 2e stokje) en 2 stokjes. Haak nu tussen beide stokjes 3 stokjes en sluit de  de cirkel met een halve vaste. 

Toer 4. (lichtgroen) In iedere opening haak je 3 stokjes. het 2e stokje maak je langer doordat je de steek van toer 2 meepak. Zo krijg je een langer stokje. Je sluit daarna de cirkel met een halve vaste.

Toer 5.(paars) Haak 3 losse (1e stokje) en vervolgens in iedere steek een stokje. Sluit de cirkel met een halve vaste. 

Toer 6. (roze) Herhaal toer 5.

Toer 7. (blauw) Haak in elke steek een vaste. en sluit de cirkel met een halve vaste. 

Dit doe je twee keer. 1x laat je een langere draad aan zitten bij de rij vaste. Hiermee ga je later de twee stukken aan elkaar naaien om een kerstbal heen. Werk alle draadjes weg op je lange draad na en naai de stukken aan elkaar om je bal. Zelf heb ik een 7cm kerstbal gekozen. Maar de maat kan afwijken van je haakwerk dus kijk even goed welke bal je er voor gaat gebruiken. 

Super dit is dus je eerste haakpatroon! Heel veel succes met haken!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.